Cel mai eficient tratament de acasă pentru artrită

Autor: Naturcomfort

Durerile provocate de artrită distrug viața multora. Știtința medicală a dezvoltat multe modalități pentru a atenua simptomele bolii.

Nu strică să știi că există tratament de acasă eficient, care completează perfect tratamentul prescris de medic. Poate că și tu folosești produse cu plante medicinale, de exemplu florile de gălbenele se află la mulți acasă. Însă, pentru ameliorarea inflamațiilor și a durerilor există multe alte posibilități. Există unele plante care e mai simplu să fie încercate vara.

Cremă de gălbenele, antioxidanți, pungă cu gheață?

5 dintre cele mai eficiente practici de acasă pentru artroză

1. compresă cu gheață

Iarna nici nu îndrăznim să ne gândim la asta, dar se poate experimenta cu pungă de gheață (chiar și cu gheață spartă sau o pungă cu legume congelate). Între gheață și piele să punem întotdeauna un prosop subțire, să nu dăuneze la piele! Punem compresa câteva minute pe zonele dureroase, apoi să mai repetăm. Terapia regulată cu gheață reduce iritația și durerea.

2. Produse pe bază de plante medicinale pentru uz extern

Produsele cu conținut de extract din plante medicinale se completează minunat cu tratamentul intern. Folosește local creme care conțin plante medicinale cu efect antiinflamator și decongestionant. Acestea sunt cremă din castanul sălbatic, cremă din flori de gălbenele, dar și arnica și menta au efecte benefice.

3. Ceaiuri medicinale

Plantele medicinale se pot administra și intern sub formă de ceaiuri. Ceaiurile cu amestec de coada șoricelului, frunza de nuc, mușețel reduc inflamația. Vara, chiar și noi putem culege aceste componente.

4. Mișcare fizică regulată

Până acum a fost prea frig, sau a plouat. Vara este anotimpul ideal pentru a începe mișcarea fizică regulată. Înotul, alergatul dimineața în răcoare sau poate chiar o plimbare mai lungă: mușchii puternici ajută la funcționarea mai bună a articulațiilor, iar prin mișcare, articulațiile absorb stresul mecanic. Este bine de luat în considerare, că sportul, chiar dacă e ușor, ajută la reducerea kilogramelor în plus. Așa se va reduce și greutatea care presează articulațiile.

5. Antioxidanții

Cele mai noi studii clinice au demonstrat că vitamina C și alți oxidanți protejează și întăresc articulațiile. Este esențial din punct de vedere preventiv, deoarece scade riscul apariției de artrită și osteoartrită, de asemenea se elimină și agravarea acestora..

Printre fructele și legumele de vară în special sunt bombe de antioxidanți: fructe boabe, roșii, broccoli, spanac, fasole, usturoi, morcovi – este de neratat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea generală prin nutriție.

Inflamațiile articulare se pot trata și în mod natural. Discută cu medicul tău pentru a vedea ce remedii naturale poți administra suplimentar! Cremele care conțin extracte de flori de gălbenele, arnică conțin substanțe antiinflamatoare naturale care te ajută la ameliorarea durerilor chinuitoare.

Cunoaște produsele noastre cu extracte din plante medicinale »

Recomandăm în atenția ta favoritele clienților noștri

Mai multe articole recomandate

Antiinflamator natural contra inflamațiilor provocate de căldura verii. Vremea extrem de caldă, canicula poate afecta și organismul sănător. Durerile articulare, varicoase nu...

Citesc »

Măștile faciale au fost dintotdeauna printre cele mai preferate, atingem un rezultat rapid și frapant. În acest articol recomandăm 5 măști faciale...

Citesc »

  Vitamina C dispune de numeroase efecte benefice pentru organismul uman. Putem afirma că este un antioxidant indispensabil pentru noi. Deoarece organismul...

Citesc »