Capsula Puterea Algei Ungurească se fabrică din alga spirulina, care a primit numele după forma sa spiralată. Acest tip de algă este un superaliment calificat, căci prezintă o densitate unică de nutrienți. Are o valoare nutritivă atât de mare, încât este consumată și de astronauți.
Valoarea nutritivă al unui gram de spirulină este echivalentă cu valoarea nutritivă a unui kilogram (!!!) de legume selecționate. Conține foarte multe, respectiv foarte variate tipuri de vitamine și minerale, de ex. vitamine B, zinc, fier sau chiar calciu, ceea ce este foarte interesant, deoarece alga este o sursă vegetală de calciu, pe când noi, de obicei îl asimilăm calciul din produsele lactate, ca alimente de origine animală.
Conținutul de proteine a spirulinei depășește 60%. 100 grame de spirulină conține 60-70 grame de proteine, ceea ce este de trei ori mai mult decât în aceeași cantitate de carne de porc, de două ori mai mult decât în carnea de vită și în pește.
O putem numi liniștit superaliment.
- Conținutul ridicat de substanțe nutritive din spirulină precum și proprietățile sale de protejarea ficatului și de nutrirea florei intestinale, favorizează răspunsurile imunitare corecte.
- Intensifică producerea în organism ai anticorpilor luptători contra leucocitelor, microbilor, virusurilor și înfruntă chiar și virusul herpesului.
- Stabilizează fluxul sangvin, dilată vasele de sânge ca prin acestea să circule sânge mai bogat în nutrienți, asigurând astfel o energie fizică și mentală mai mare.
Se poate enumera îndelungat efectele benefice ale Capsula Puterea Algei dar pe scurt doar atât: antialergic, datorită conținutului de clorofilă curăță sângele, neutralizează acidul gastric, are efect de alcalinizare, detoxifiere. Stabilizează tensiunea arterială, glicemia, ajută la prevenirea creșterii nivelului de colesterol și a apariției steatozei hepatice. Dacă se administrează înainte de mese, atunci ajută în scăderea poftei de mâncare.
Ce conține spirulina?
Antioxidanți, proteine, aminoacizi, enzime, minerale, vitamine, acizi grași!
Spirulina este extrem de nutritivă, conține o varietate incredibilă de nutrienți și proteine predigerate sub formă de aminoacizi care se absorb rapid și se valorifică în mare măsură. Conține acizi grași Omega-3. În realitate peștele, krill-ul (crustaceu mic) își obțin propriile aminoacizi Omega-3 din alge.
Spirulina constituie și o sursă bogată de aminoacizi grași esențiali Omega-6 greu accesibile. Este foarte bogată în vitamine, săruri minerale, polizaharide și conține o cantitate extrem de mare de antioxidanți de ex.: 10 tipuri de carotinoide precum și clorofilă. Acești antioxidanți furnizează substanța de bază pentru corecția ADN-ului, pentru sănătatea sistemului imunitar și al sistemului nervos, pentru protecția contra bolilor degenerative, pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire și creșterea duratei de viață.
Principalele vitamine și săruri minerale:
- Vitamina A: Una dintre cele mai importante funcții pe care le are, este ca să asigure vederea pe timpul înserării. Carența de vitamina A, poate determina creșterea șansei de apariție a unor tumori. Scade ocurența cardio-vascularăși are efect pozitiv asupra a nivelului de colesterol. Vitamina A administrată împreună cu vitamina C are un rol important în prevenirea cataractei. Vitamina A asigură creșterea netulburată, dezvoltarea sănătoasă a oaselor și a dinților. Din toate acestea rezultă că, copiii sunt mult mai sensibili la carența de vitamina A. În special la copii înfometați timp îndelungat sau subnutriți grav se pot ivi cazuri de creșteri tardive, formarea lentă a smalțului dentar.
- Vitamina B1: Rolul principal pe care o are, este favorizarea metabolismului zaharurilor, iar pe lângă aceasta, mai susține și funcționarea sistemului nervos.
- Vitamina B2 : Are un rol important în numeroase procese metabolice, în funcționarea glandelor tiroide, administrat împreună cu fier, crește numărul globulelor roșii. Cu ocazia vindecării diferitelor răni și arsuri organismul are nevoie de ea într-o cantitate mai mare, totodată poate fi de mare folos și în prevenirea sau încetinirea apariției cataractei.
- Vitamina B6: Este una dintre vitaminele ce îndeplinesc cele mai multe funcții, participă la formarea globulelor roșii, la sinteza proteinelor și transmiterea impulsurilor, ajută la eliberarea energiilor înmagazinate. Poate fi administrat de ex. în cazul modificărilor cardiovasculare, este eficient în ameliorarea simptomelor de depresiune, a insomniilor, crizelor astmatice, a simptomelor de sindrom premenstrual.
- Vitamina B12:Este necesară la următoarele: metabolismul proteinelor, metabolismul zaharurilor, metabolismul substanțelor ce conțin azot, formarea eritrocitelor, sinteza hemoglobinei.
- Vitamina D: Joacă rol în metabolismul Cercetările din ultimii ani demonstrează din ce în ce mai mult că vitamina D joacă un rol și în procesele de imunizarea organismului. (Vitaminele D1, D2 și D3 sunt cele care aparțin de grupa vitaminelor D). Organismul nu procură această vitamină din alimente, ci din transformarea provitaminelor de origine vegetală și animală. Cea mai mare parte a vitaminei D rezultă din transformarea prin acțiunea razelor solare a provitaminei înmagazinate sub piele. Ajută la asimilarea calciului și al fosforului, accelerează procesul de osteogeneză.
- Vitamina E: Este o vitamină liposolubilă cu efect antioxidant, deci asigură protecție contra efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Protejează în special membrana celulară a unor celule, ajută la împiedicarea proceselor de îmbătrânire.
- Crom:Joacă un rol important în descompunerea glucozei, este absolut necesar pentru buna funcționare al menajului energetic al organismului, dar are un rol tot atât de important și în sinteza colesterolului, lipidelor și a proteinelor, precum și în înlesnirea slăbirii. Favorizează stabilizarea glicemiei pin utilizarea corespunzătoare a insulinei, din acest motiv este un oligoelement util în cazul bolnavilor de diabet și de hipoglicemie (= nivel scăzut de glicemie).
- Cupru:Este nevoie de el la decurgerea nenumăratelor procese: organismul transformă fierul în hemoglobină în prezența cuprului, este nevoie de el și la sinteza aminoacidului tirozin, cu ajutorul căruia ia naștere culoarea părului și a Are rol și în funcționarea proteinelor ce reglează procesul de eliberare a energiei, și participă și la combaterea inflamațiilor. Favorizează scăderea nivelului de colesterol, reduce riscul osteoporozei, ameliorează durerile provocate de artrite.
- Fier: Este o substanță minerală absolut necesară. Este un element component al hemoglobinei, ajutând la transportarea oxigenului la celule. Favorizează creșterea, intensifică imunitatea față de infecții. Femeile pierd lunar de două ori mai mult fier decât bărbații. Scade oboseala ,ameliorează durerile premenstruale, crește capacitatea de
- Iod: Cantitatea cea mai mare a rezervei de iod al organismului este stocată în glandele tiroide, unde participă la formarea celor doi hormoni cu conținut de iod. Acești hormoni reglează viteza metabolismului organismului ca de ex. ritmul arderii caloriilor. Asigură integritatea țesuturilor conjunctive componente ale tendoanelor și ale ligamentelor, respectiv ale celor absolut necesare la dezvoltarea fătului. Scade umflarea tiroidei, ameliorează senzația sânilor încordați, scade riscul cancerului mamar.
- Natriu: Împreună cu clorul și cu potasiul reglează menajul de lichid al organismului. Are un lor important în stimularea mușchilor, în reglarea tensiunii arteriale și în activarea unor enzime. Este necesară la metabolismul zaharurilor și a proteinelor și la funcționarea mușchilor. Cu ajutorul natriului,membranele celulare lasă să intre substanțele nutritive din fluxul sangvin în celule și tot natriul este cel care face posibilă contractarea mușchilor.
- Calciu, magneziu:Calciul și magneziul sunt indispensabile la menținerea structurii normale ale oaselor și dinților și la funcționarea optimă al sistemului nervos. Magneziul contribuie la reducerea oboselii, întrucât are un rol important în procesele metabolice de producerea energiei.
- Fosfor: Cantitatea cea mai mare a fosforului, 80-85%, se găsește în corpul uman integrat în oase sub formă de săruri fosfatice organice iar partea rămasă participă la funcționarea organismului la fel ca și magneziul. Este indispensabil: în structura oaselor, a dinților, în funcționarea sistemului nervos, la metabolismul proteinelor, zaharurilor, lipidelor, la sinteza proteinelor, funcționarea enzimelor.
- Potasiu:De potasiu este nevoie la reglarea glicemiei, respectiv metabolismul acesteia este strâns legat de reglarea fluxului de apă. Este necesar la producerea acidului gastric și la funcționarea normală a numeroaselor enzime, este indispensabil la funcționarea țesutului nervos și muscular, dar și funcționarea tuturor celorlalte țesuturi este legată tot de distribuirea corespunzătoare a potasiului.
- Seleniu: Este un oligoelement de importanță vitală, antioxidant (protejează organismul de înmulțirea radicalilor liberi dăunători, care pot cauza infarct miocardic sau unele tipuri de afecțiuni canceroase). Împiedică sau cel puțin încetinește îmbătrânirea țesuturilor. Neutralizează efectele unor substanțe cancerigene. Are rol important în funcționarea pancreasului și în flexibilitatea țesuturilor corpului, reduce și mătreața. Este important să cunoaștem efectul sinergic al seleniului și a vitaminei E, ceea ce înseamnă că în comun acționează mai puternic în vederea asigurării funcționării sănătoase a inimii, decât separat. Numărul mare de anomalii miocardice întâlnite în regiunea Keshan din China este cauzată tot de carența de seleniu, de aici rezultă denumirea boala Keshan. Participă totodată și la captarea arsenului și al mercurului ambii fiind otrăvitori. Este răspunzător pentru producerea spermelor sănătoase la bărbați și pentru funcționarea prostatei.
- Zinc: Controlează și comandă procesele metabolice și reglează funcționarea corespunzătoare a aproape 70 enzime. Este de nelipsit în procesul de creștere a copiilor și de producerea spermelor sănătoase, este nevoie de el lafuncționarea sistemului imunitar și vindecarea rănilor. Joacă rol în menținerea vederii bune, al simțului olfactiv și gustului și are o importanță vitală în eliberarea insulinei. Participă la neutralizarea metalelor dăunătoare (cadmiu, plumb). Potrivit unor cercetări, tulburările de potență la bărbați se datorează tot carenței de zinc. Vindecă acneele, diminuează simptomele produse de hipertrofia prostatei.
- Mangan: Este necesar la decurgerea normală a metabolismului zaharurilor, respectiv la producerea acizilor nucleici (ADN, ARN). Pe lângă acestea, în lipsa manganului, biovalorificarea proteinelor din alimente este în mare măsură împiedicată, deci este nevoie de el și la metabolismul proteinelor. Manganul ajută în reglarea glicemiei. Este capabil a neutraliza radicalii liberi îndeplinind prin aceasta funcția importantă de antioxidant.
Alte componente importante:
- Acizi grași esențiali: Acizi grași esențiali (= fundamentali) sunt substanțe chimice polinesaturate (ex. acizi grași omega-6 și omega-3). Aceștia sunt absolut necesari în alimentația umană, deoarece organismul nu le poate produce. Acizii grași esențiali au un rol important în funcționarea corespunzătoare al sistemului imunitar în reducerea inflamațiilor, și în reglarea tensiunii arteriale.
- Clorofila: este un compus chimic complex ce constituie acea substanță a plantelor verzi, ale unor alge, și cianobacterii, care absorb energia solară, și o transmit proceselor de sintetizare ce au loc în celule. Este regenerant, îmbunătățește flexibilitatea țesuturilor conjunctive, ajută la detoxificare, favorizează producerea sângelui, susține protecția contra tumorilor, îmbunătățește metabolismul.
Administrare: de 2× 1 capsulă pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese, cu mult lichid.
A se păstra în loc uscat, răcoros.
Garanția aferentă calității este asumată de către:
- Asociația Terapeuților Naturaliști din Ungaria
- Patron Polgári Erika, oferindu-vă exclusiv numai acele produse de calitate cu ingrediente naturale pe care le utilizează regulat ea însăși și familia sa.